Google+ Followers

Monday, 9 September 2013

taman ilhamku: Ukhuwa Kerana Allah

taman ilhamku: Ukhuwa Kerana Allah:      salam semua..ap kbr?harap2 shabt blogger  chat semuanye.Petang2 mcm ne hujan,sejuk plk tba2 terasa nk tls ne...

Ukhuwa Kerana Allah

  
  salam semua..ap kbr?harap2 shabt blogger chat semuanye.Petang2 mcm ne hujan,sejuk plk tba2 terasa nk tls new post.Dah lama sgt menyepi(xtau la sebok dgn ap)..bzy m'mnjg,dok rumah tanam anggur je,tu pn tak berbuah2 lg..boh baja dh berguni2..hahahah just joking.ok la dh mengarut byk dh ne,blk pd topik yg sy nk kongsi ngn korg..bca tajuk pn dh phm kn??
Manusia ne byk sgt ragamnye,kalu kita perhati n teliti btl2.Kita sebenarnye semuanye sama je di sisi Allah Taala cma amalan yg kita kerjakn ari2 2 yg membezakan kita(pndpt sy). Apa yg sy perhatikn ramai manusia yg muka plastik.korg phm x ap yg sy cuba nk smpaikn?emm tak salah memilih kwn utk kebaikn dn msa depan kita tp..jgn lah smpai keterlaluan.that mean biar la b'kwn itu krna Allah Taala,ikhlas dlm b'kwn n terima die seadanye sbg kwn kita,k;kurgn,k'lemahan kwn kita 2.Ne tak klau nk kwn mesti sma stail,kaya poket selalu mau penuh, cantik..btl x??msti ad jgk yg mcm tu..moga2 biarlah psahabatan itu kekal didunia dn akhirat..if kwn kita tu tgh susah xslh kita hulurkn bntuan,mna tau ari ne ari die,esk2 ari kita plk.Janagn kedekut utk hulurkn kpd org yg memerlukn,lg2 kwn kita sndiri..biarlah ikatan tu terikat spt tali yg ikatannye pyh utk dibuka..'Belajarlah menyayangi jika kamu ingin disayangi'..InsyaAllah ukuwah yg terbina kekal selamanye..
    





Emm..bila dok tnam anggur kt umh ne,tringat plk zmn skolh2 dlu..best sgt,igt kt membr2,rindu kt korg semua(kwn2 sy). Thanks korg sbb sudi jd sahabat ak n pnh hdir dlm hdp ak..syggg korg semua..jom intai2 memory lama,mga trubt rindu..

ne time g mndi air terjun kt baling..

kelana di UIA


wedding atun

ak n kilah at sp mari

ak n atikah

warga mmpg

warga mpnk

kelana at dewan insaniah

membr2 islah

sahabat insaniah kuliyyah usuluddin

ismus 2013

membr2 usl 4




sweet memory at UIA



kak imah & membr mmpg


Kelana siswa at UIA


masz & atun
p/s: mga ikatan yg terbina dr sebuah persahabat ini akan kekel selamanye,insyaAllah..
 ^ ukuwah fiillah^

To:All my Frrind,
thanks kpd sahabat yg sudi luangkn mas 5 mnt intai2 blog sy ne.Mohon maaf kalau ada yg kurang..Pada kwn2 yg nk comment or beri pndp silakn,dialu-alukan,if xblh nk comment kt blog ne korg blh trs comment/like kt fb sy (Aisya Insyirah) ataupun kt twitter pn blh (@mal_nuon) on twitter k..Sahabat hingga akhirat.InsyaAllah..